Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ втричі скоротив чергу до дитячих садочків – Ганна Старостенко

10 серпня 2017 року, 9:00

Київ здійснив серйозний прорив у подоланні черги до комунальних дитячих дошкільних закладів. З 15 тисяч у 2014 році черга скоротилася втричі, і наразі становить 5 тисяч дітей, котрі потребують першочергового зарахування. Про це повідомила заступник голови Київської міської державної адміністрації з гуманітарних питань Ганна Старостенко.

«Отримавши в спадок у 2014 році величезну проблему з нестачею місць у комунальних дитсадках ми розробили багатовекторний план з ліквідації черги. Відтоді у співпраці з інвесторами з року в рік збільшуємо кількість місць у дошкільних навчальних закладах щонайменше на 3 тисячі. Ми будували нові садочки, відновлювали занедбані будівлі ДНЗ, відкривали додаткові групи в уже працюючих, і в результаті серйозно зрушили з місця розв’язання цієї проблеми. До того ж, модернізація електронної системи запису дітей у садочки дала змогу отримати уточнені дані щодо актуальної потреби у додаткових місцях для дошкільнят. Як наслідок усіх цих заходів, сьогодні черга до київських садочків скоротилася з 15 до 5 тисяч діток!» – повідомила Ганна Старостенко.

Вона додала, що цього року місто розраховує побити свій рекорд і створити майже 4000 місць, серед іншого відкривши 10 дошкільних навчальних закладів. Тож ближче до кінця року цифра в 5 тисяч може скоротитися ще досить суттєво.

«Важливо, що поруч із використанням міських коштів на створення додаткових місць у дитсадках місто активно залучає позабюджетне фінансування. Уже 2-й рік поспіль ми співпрацюємо з німецьким урядом, аби відкрити в дитсадках, де є така можливість, додаткові групи. Цьогоріч завдяки програмі вже вдалося відновити 540 місць у 9 закладах, до кінця року заплановано відкрити ще 700. За кошти німецького уряду здійснюються ремонтно-будівельні роботи, а місто зі свого боку облаштовує заклад: закуповує меблі, постіль, все для харчоблоку і пральні», – зазначила Ганна Старостенко.

 

Довідково.

Проект проводиться в рамках програми «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури», який фінансується Урядом Федеративної Республіки Німеччини через Німецький банк розвитку KfW. У Києві проект реалізовує «Український фонд соціальної інфраструктури». Максимальна вартість фінансування одного дитсадка – до 300 тисяч євро.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]