Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко показав Володимиру Гройсману, як працює нещодавно відкритий центр соціальних служб у Святошинському районі

22 серпня 2017 року, 11:08

Мер Києва Віталій Кличко ознайомив Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з роботою нещодавно відкритого центру соціальних служб, який надає 97 соцпослуг.

Віталій Кличко нагадав, що центр був відкритий у червні у форматі «прозорого офісу» для надання соціальних послуг на базі  пілотного Святошинського району.

«Це найкращий центр в Україні. І наше завдання відкривати такі центри в кожному районі Києва», – наголосив Віталій Кличко.

Київський міський голова зауважив, що  в середньому протягом доби тут обслуговується 1300 осіб. За словами мера, протягом липня-серпня 2017 року у центрі соціальних служб отримали послуги  47 тисяч киян.

«Наше завдання – зробити так, щоб людина, звертаючись до такого офісу, отримала всю необхідну їй інформацію, прозору систему нарахувань, щоб це відбувалося вчасно та оперативно», – додав Віталій Кличко.

Мер Києва підкреслив, що в центрі запроваджено автоматизовану систему обробки інформації, яка значно прискорює процес надання послуг, і відповідно – проходження черги.

У центрі соціальних служб в одному приміщенні можна одержати базовий пакет послуг соціального характеру за різними напрямами. Зокрема, це і оформлення субсидій, соціальних виплат, пенсій, сприяння у підборі роботи, нарахування допомоги по безробіттю, надання інформаційних послуг щодо соціальних послуг пенсіонерам, особам із інвалідністю, сім’ям з дітьми, молоді.

Віталій Кличко також ознайомив Володимира Гройсмана з ходом капітального ремонту дитячого садка № 179, який також знаходиться в Святошинському районі (вул. Якуба Коласа, 19-А). Мер Києва наголосив, що завдяки відкриттю єдиного центру соціальних служб Святошинського району, який об’єднав в одному приміщенні всі соцслужби, було вивільнено два приміщення, в яких буде відновлена робота двох дошкільних навчальних закладів протягом 2017-2019 років на 440 місць.

«Це садок, де ми зараз перебуваємо, і дитсадок на вул. Академіка Корольова, де ремонтні роботи будуть розпочаті наступного року», – додав мер Києва.

Віталій Кличко також зауважив, що дитсадок 179, який ремонтується зараз, розрахований на 220 місць. На його капремонт із міського бюджету виділено понад 35 млн грн. Тут працюватиме 12 груп, музична зала, харчоблок, кабінет медичної сестри, пральня. 

Віталій Кличко також наголосив, що столична влада поставила перед собою завдання до кінця року ввести в експлуатацію 10 дитячих садків: як новозбудованих, так і повністю відреконструйованих.

«Всі садки, які ми відкриваємо – сучасні та відповідають найвищим стандартам», – запевнив столичний голова. 

Зокрема, один був відкритий наприкінці травня, 3 садки відкриють до 1 вересня, а ще 6 – до кінця року.  Таким чином, зауважив мер, за рахунок бюджетних коштів та інвестицій цьогоріч буде створено у садках майже 4 тисячі місць. Віталій Кличко нагадав, що столична влада поставила перед собою завдання вже найближчими роками взагалі ліквідувати чергу в дитячі садки. За його словами, якщо у 2014 році в «електронній» черзі перебувало майже 15 тисяч дітей, то нині вона зменшилася майже втричі – до 5 тисяч. Мер Києва запевнив, що за рахунок, зокрема, і створення додаткових місць у садках черга й надалі буде зменшуватися.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]