Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Термомодернізація палацу дітей та юнацтва дозволила зекономити закладу 730 тис. грн на компослугах»

19 жовтня 2017 року, 13:38

Здійснені в Київському палаці дітей та юнацтва заходи з енергоефективності уже дозволили зекономити за півтора року 730 тис. грн на сплаті за комунальні послуги. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час інспекції палацу, де продовжуються роботи з термомодернізації та ремонту приміщень.

Віталій Кличко поспілкувався з керівництвом закладу та оглянув приміщення палацу, де провели капітальний ремонт.

За словами керівництва закладу, заходи з термомодернізації почали впроваджувати з 2015 року. За цей час тут встановили обладнання  автоматичного регулювання теплозабезпечення будівлі, сучасне світлодіодне освітлення. Також модернізували і теплопункт, де встановили електроводопідігрівачі для системи опалення. Окрім того, була утеплена фасадна частина будівлі.

Проте проблемним питанням залишається термоізоляція скляної частини фасаду. Головний інженер КПДЮ зазначив, що за результатами досліджень, проведених у 2015 році, з’ясували, що в холодну пору року будівля споживає близько 9,5 гКал на день, проте тепловтрати через скляний фасад складають майже 1,5 гКал.

Загальна сума заходів із енергозбереження склала 4,5 млн грн. Це дозволило за півтора  року зекономити 730 тис. грн із урахуванням підвищення тарифів на газ та електроенергію.

Віталій Кличко наголосив, що завдання столичної влади – реалізувати в усіх комунальних закладах міста заходи з енергозбереження, щоб забезпечити ефективне споживання тепла та оптимізувати витрати на оплаті рахунків.

«Люди звикли, коли у нас були дуже дешеві енергоносії. Проте зараз ситуація змінилася, і кожен з нас розуміє, наскільки дорогим стало тепло. Хочу нагадати, що тарифи встановлює НКРЕКП, проте в наших руках зробити все можливе, щоб втілити заходи з термомодернізації та зменшити фінансове навантаження на кожну установу, на бюджет. Ми утеплюємо фасади, замінюємо вікна, встановлюємо системи рекуперації, сучасне обладнання для регулювання подачі тепла – запроваджуємо всі ті заходи, які дозволяють нам зберігати тепло та економити кошти», – зазначив Віталій Кличко у коментарі журналістам.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]