Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Ми відстояли інтереси столиці в Держбюджеті-2018. І цих коштів вистачить, щоб розпочати важливі інфраструктурні проекти в Києві»

21 грудня 2017 року, 15:23

Нам вдалося відстояти інтереси столиці в Держбюджеті-2018. І цих коштів вистачить, щоб розпочати важливі інфраструктурні проекти у Києві. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко перед розглядом на засіданні Київради проекту бюджету столиці на 2018 рік.

«В ухваленому Парламентом Державному бюджеті-2018 інтереси столиці суттєво враховані. Чимало моментів нам вдалося відстояти. Коштів, які закладені в Держбюджеті, вистачить, щоб розпочати роботу над важливими інфраструктурними проектами. Зокрема, ми повинні отримати 2,6 млрд грн на будівництво метро, 1 млрд грн – на роботи з добудови Подільсько-Воскресенського мосту і 300 мільйонів – на модернізацію мережі вуличного освітлення. Це пріоритетні для столиці проекти. І ми будемо працювати над їх втіленням наступного року», – сказав Київський міський голова.

Віталій Кличко зауважив, що столичній владі було непросто відстояти інтереси Києва. За його словами, в тому, що вони були суттєво враховані у Держбюджеті, значна заслуга людей, які працювали над цим.

Мер Києва нагадав, що на наступний рік продовжена дія митного експерименту і  50% коштів від перевищення плану надходжень будуть спрямовані на ремонт доріг. Віталій Кличко підкреслив, що щороку Київ ремонтує та відновлює все більше кілометрів дорожнього покриття. Він нагадав, що минулого року відновили 200 км доріг та проїздів у столиці, а цього року – 302 км покриття вулично-дорожньої мережі, внутрішньоквартальних проїздів та прибудинкових територій.

«Тобто, за два роки ми капітально відремонтували майже третину київських шляхів. І продовження митного експерименту допоможе нам не збавляти темпів в оновленні дорожньої інфраструктури», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва нагадав, що у 2017 році у рамках реконструкції та капітального ремонту відремонтовано 25 об’єктів, зокрема, такі важливі як Кільцева дорога, проспекти Повітрофлотський, Глушкова, Перемоги (закінчення), бульвар Дружби Народів, Русанівська набережна, вулиці Васильківська, Набережно-Корчуватська, Михайлівська, Льва Толстого та інші. Поточний (середній) ремонт зробили на 93 об’єктах.

Крім того, у рамках капітального та середнього ремонту відремонтовано 20 штучних споруд. Це шляхопроводи на просп. Науки, Одеській площі, Каховські шляхопроводи біля метро «Лівобережної», міст Патона, міст Метро через р. Дніпро, Парковий пішохідний міст та інші.

«Ми взялися і за добудову Великої Окружної. Це зменшить навантаження на наші вулиці, а також допоможе вирішити транспортну проблему в районі площі Шевченка та прилеглих вулицях. І у нас великі плани на наступний рік на продовження відновлення столичної інфраструктури», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]