Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Оновлений велотрек плануємо відкрити наприкінці травня. Жодних забудов там не буде»

09 лютого 2016 року, 11:28

Реконструкція київського велотреку триває згідно з графіком, а його відкриття планується на кінець травня. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Як я і обіцяв, ми повернули велотрек місту Києву, ми зберегли його для киян і тепер проводимо реконструкцію, щоб вже наприкінці травня всі охочі могли тренуватися і займатися спортом у центрі велосипедної культури, який буде створено на базі велотреку. Жодних забудов на велотреку бути не може і не буде! Тому я б дуже просив не спекулювати на цьому питанні. А паркінг, який облаштовується на даному етапі реконструкції, необхідний для впорядкування паркування біля велотреку і створення інфраструктури для зручності відвідувачів. Адже потрібно буде десь залишати автівки, бо вулиця Липинського доволі вузька», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер зазначив, що паркінг не створить жодних незручностей ані для мешканців навколишніх будинків, ані для відвідувачів велотреку, оскільки буде підземним, а над ним буде облаштовано прогулянкову зону.

Віталій Кличко додав, що територія велотреку та скверу імені Олеся Гончара будуть об'єднані в єдиний громадський простір. Власне на велотреку буде облаштована зона екстремального спорту і створена школа велосипедної майстерності для дітей.

«Ми взялися поліпшувати інфраструктуру Києва і робимо столицю комфортною для всіх, зокрема і велосипедистів. Минулого року ми відкрили велодоріжку з Троєщини до центру міста. І це лише перший крок. Цього року відкриємо ще не одну велодоріжку. І запустимо для киян оновлений велотрек», – зазначив Київський міський голова.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]