Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко проінспектував капітально відремонтований дитсадок № 179 на Святошині, який вже приймає дітей (+відео)

10 квітня 2018 року, 13:28

Мер Києва Віталій Кличко проінспектував капітально відремонтований, повністю оновлений дитячий садок № 179 у Святошинському районі, який працює три тижні і вже приймає дітей.

Віталій Кличко нагадав, що цей дитсадок свого часу був закритий через низьку завантаженість. 18 років приміщення дошкільного навчального закладу знаходилося в оренді, тут розміщувався міський центр зайнятості. Через інтенсивну забудову житлового масиву Борщагівка виникла потреба у забезпеченні місцями дітей дошкільного віку.

Віталій Кличко підкреслив, що у травні минулого року відкрили в окремому приміщенні Центр соціальних служб Святошинського району, куди переїхав і міський центр зайнятості. Тому на початку серпня минулого року в цьому приміщенні був розпочатий капітальний ремонт, щоб відновити роботу дитсадка.

«Я переконаний, що всі батьки хочуть, щоб їхні діти відвідували садки європейського рівня. І наше завдання – забезпечити комфортні умови дітям для виховання та навчання», – сказав мер Києва. Крім того, додав Віталій Кличко, столична влада поставила перед собою завдання – щоб черг до дитячих садочків у столиці не було. Мер нагадав, що ще три роки тому черга до дитсадків складала 15 тисяч осіб, і наразі її вдалося скоротити більше ніж утричі. «І ми робимо все, щоб у найближчі кілька років цієї черги не було. Вирішити проблему допоможе будівництво нових та реконструкція і капітальні ремонти старих закладів», – сказав міський голова. Він зауважив, що за останні роки у столиці відкрилося 17 дитсадків, і ще 8 – новозбудованих та повністю реконструйованих – відкриються цьогоріч. «Ми відкриваємо садки високого рівня, з сучасним обладнанням, комфортними умовами. Нам є чим пишатися. Садок, який ми проінспектували сьогодні, також високого рівня. Тут є все належне обладнання. Я переконаний, що дітям тут подобається. Цей дитсадок – приклад того, якими мають бути всі садки у столиці», – підкреслив Віталій Кличко.

На реконструкцію закладу виділили з міського бюджету 38 млн грн. Дитсадок розрахований на 12 груп – 220 місць.

Із 20 березня цього року садок вже розпочав свою роботу. Нині продовжується набір дітей за електронною чергою. Наразі в закладі працює 6 груп, які відвідують 76 дітей. Із 16 квітня відкриють ще дві групи. В основному, це діти ясельного віку. У найближчий час заклад запрацює на повну потужність.

Дитсадок можуть відвідувати і діти з особливими освітніми потребами (інклюзія). Для цього тут створено всі необхідні умови: пандус, сенсорна кімната з різноманітним комплексом для психологічного розвантаження, сучасний спортивно-ігровий комплекс зі скеледромом. У кімнаті для малюків є інтерактивна пісочниця. Серед нововведень – «жива підлога», де діти можуть обирати різноманітні ігри та весело навчатися й розважатися.

Віталій Кличко наголосив, що загалом на фінансування освіти цьогоріч виділено понад 14 млрд грн. «Головне – це інвестиції в наших дітей, щоб наші діти мали гарну освіту, виховувалися в належних умовах», – зазначив мер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]