Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

До 20 травня в Києві триватиме двомісячник з благоустрою з фокусом на ліквідацію стихійних звалищ і залучення підприємств та організацій до спільного впорядкування територій

29 березня 2024 року, 14:51

У столиці триває весняний двомісячник з благоустрою, що розпочався 20 березня і завершиться 20 травня. Заплановано провести низку заходів із прибирання, зокрема ліквідувати стихійні звалища, а також локації, на стан яких скаржилися містяни. Йдеться і про території, за які відповідальні приватні компанії, відомства тощо, тому доцільним буде їх більш широке залучення до впорядкування й наведення ладу. На цьому під час наради з представниками районних у місті Києві державних адміністрацій акцентував заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Місто працює в умовах воєнного стану, більшість коштів спрямовується на оборону країни, підтримку військових, завдяки яким ми можемо працювати тут, на місцях. Але навіть в умовах війни та обмежених ресурсів не може бути й мови, щоб питання чистоти, санітарії й порядку у столиці не стояло в пріоритеті. Насамперед це наведення ладу на магістральних вулицях із посиленим трафіком. Я говорю про «хронічно» занедбані локації, де з різних причин немає власника або власник халатно ставиться до своїх господарських обов’язків. Так не повинно бути. Наводити лад будемо спільними зусиллями, залучаючи відповідальних посадових осіб, підприємства, установи, організації тощо. І сподіваємось на належний відгук та реакцію», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що райони мають перелік локацій, які найбільше потребують проведення там робіт. Місто окремо інформуватиме про дати, розташування й деталі загальних толок.

«За результатами місячника буде проведене рейтингування районів, утім оцінка формуватиметься традиційно на основі реально виконаної роботи, а не звітних таблиць. Врахуємо також санітарний стан зелених насаджень, усунення аварійних або пошкоджених елементів, особливо на дитячих і спортивних майданчиках, наявність розкиданого сміття, вчасне та регулярне вивезення відходів, зокрема комерційними структурами, торговими точками, закладами громадського харчування тощо», – сказав Петро Пантелеєв.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]