Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Гайд безбар’єрних подій: врахувати та поважати досвід різних людей

23 квітня 2024 року, 11:56

На засіданні Ради безбар’єрності при Кабінеті Міністрів України презентували Гайд безбар’єрних подій. Це практичний посібник про те, як зробити будь-який захід зручним і комфортним для всіх його учасників і гостей. Він докладно розбирає все – від комунікації до інтер’єру.

Гайд безбар’єрних подій враховує рішення, що значно впливають на зручність і комфорт учасників та гостей події. Наприклад, важливо подбати про зручну навігацію з інформаційними покажчиками гардероба, сенсорної кімнати, вбиральні тощо, попередити заздалегідь про гучні звуки, які можуть супроводжувати подію, або замінити у вбиральнях сушарки для рук на звичайні паперові рушники. Тобто принципи безбар’єрності потрібно враховувати на всіх етапах організації заходу – починаючи від запрошень і вибору локації до налаштування освітлення, облаштування різних зон і підготовки персоналу.

Гайд безбар’єрних подій розміщений окремим розділом у «Довіднику безбар’єрності» за посиланням https://bf.in.ua/hajd-bezbar-iernykh-iventiv. Також його можна завантажити у форматі книги за посиланням https://bbu.org.ua/gaid-bezbar-iernih-podii.

Проєкт реалізовано громадською організацією «Безбар’єрність» за підтримки спільноти «Бізнес без бар’єрів», зокрема компанії ДТЕК, у співпраці з командою київського проєкту «Кураж».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]