Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КП «Плесо» оголосило про пошук підрядника для виконання першочергових заходів із порятунку озера Синє

15 квітня 2024 року, 15:44

Комунальне підприємство «Плесо» оголосило про початок процедури відкритих торгів на розчистку озера Синє в Подільському районі столиці. Після визначення переможця та підписання договору розпочнуться роботи з ревіталізації водойми. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

«Хочу наголосити, що зараз у пріоритеті – порятунок озера за рахунок його розчистки та днопоглиблення. Решту робіт, які передбачають благоустрій території довкола водойми, виконають за більш сприятливої економічної ситуації в місті. Рішення щодо цього підтримали як місцева громада, так і депутатський корпус. Сподіваємося, що пошук підрядника для виконання першочергових заходів із порятунку озера Синє буде успішним, і роботи на водоймі розпочнуться найближчим часом», – сказав Олександр Возний.

Як зазначалося на зустрічах керівництва КП «Плесо» з місцевою громадою, проєктними рішеннями передбачається розчистити озеро для розкриття ґрунтових джерел. Це, своєю чергою, спричинить додаткове наповнення та покращить екологічний стан водойми. Крім того, планується розчистити з’єднувальну протоку та об’єднати озеро в кільце для вирівнювання рівнів води й запобігання застою.

Нагадаємо, раніше Київрада підтримала перелік природоохоронних заходів, що фінансуватимуться з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища у 2024 році. Перелік, зокрема, включає роботи з відновлення озера Синє.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]