Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Музей Ханенків презентує відроджені твори азійських художників

19 жовтня 2016 року, 10:51

20 жовтня о 17:00 у Національному музеї мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відбудеться презентація виставки відновлених культурних скарбів «Живопис і графіка Азії».

Цей вернісаж – початок нового проекту «Ars longa: реставратори та реставрація», який має показати глядачам величезну роль українських реставраторів у збереженні та відновленні унікальної колекції світового мистецтва Музею Ханенків.

Проект розпочнеться презентацією азійських творів – китайських сувоїв і новорічних друкованих картинок «няньхуа», іранських мініатюр, буддійських ікон «танка», японських гравюр таких всесвітньо відомих художників як Андо Хіросіге, Утагава Кунісада, Корюсай Ісода, Торії Кійонага тощо.

Проект став результатом плідної співпраці Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків з Національним науково-дослідним реставраційним центром України, яка триває вже понад півстоліття. За цей час професіоналами центру було повернуто до життя декілька сотень творів зі збірки музею.

Виставка працюватиме до 25 грудня.

Місце проведення: Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, вул. Терещенківська, 17, виставкові зали Східної колекції. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]