Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу

08 травня 2024 року, 15:47

У Подільському районі проспект Правди перейменовано на честь Європейського Союзу. Таке рішення було прийняте сьогодні, 8 травня, на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко, звичні топонімічні назви часів радянського союзу завжди мають вороже ідеологічне значення, яке десятиліттями впливає на нашу свідомість.

«Проспект Правди було названо на честь центрального органу комуністичної партії радянського союзу – газети «Правда». У час війни Київська міська рада прийняла рішення деколонізувати проспект. На основі електронного рейтингового голосування було обрано нову назву – проспект Європейського Союзу. Назва запропонована на честь економічного і політичного союзу, який об’єднує 27 держав-членів, що розташовані в Європі. Європейський Союз – давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України. Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі – стратегічний курс держави, закріплений у Конституції України. Тож вшанування ЄС у столичній топоніміці є логічним кроком на шляху до зміцнення взаємин», – наголосив Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]