Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Молодіжна рада Харкова отримала генератори від Гуманітарного штабу Києва

27 березня 2024 року, 14:40

Молодіжна рада при Харківському міському голові за сприяння Київської міської молодіжної ради отримала компактні генератори від Гуманітарного штабу Києва. Про це заявив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.

«Минулого тижня Харків залишився майже без світла внаслідок ракетних ударів росії по енергетичній інфраструктурі регіону. У місті запровадили примусові відключення електроенергії, триває робота над відновленням інфраструктури. У Києві знають, як це залишитись без світла, бо ми це також пережили. Наша допомога українським містам – це продовження того, що було розпочато у 2022 році, коли за ініціативою мера столиці Віталія Кличка започаткували систематичну допомогу постраждалим і деокупованим регіонам силами Гуманітарного штабу Києва. Херсонщина та Чернігівщина, Донеччина та Луганщина, Сумщина та Миколаївщина, Дніпропетровщина та Запоріжжя – ці та інші регіони отримали продукти, будівельні матеріали, предмети першої необхідності, транспортні засоби і медикаменти. І хочу зазначити, що саме українська молодь, як основа волонтерського руху, відіграє велику роль у цій співпраці», – заявив Валентин Мондриївський.

Гуманітарний штаб Києва було створено 27 лютого 2022 року. У ті дні основною задачею було забезпечити всім необхідним столицю в разі критичної ситуації з постачанням продуктів і предметів першої необхідності. Майже 50 тисяч киян – із тих, хто залишився у столиці, – готові були долучитись до роботи Гуманітарного штабу на волонтерських засадах. Щодня до Києва прибували вантажі з продуктами та ліками, засобами гігієни та одягом, які розподіляли по районних хабах та частково роздавали малозабезпеченим мешканцям. У ті дні, коли торговельні точки були майже всі зачинені, щодня більше 8 тисяч киян отримували в районних Гумштабах допомогу. Тільки за перший рік роботи Гуманітарний штаб отримав допомогу від більше ніж 150 закордонних партнерів загальною вагою майже 22 мільйони кілограм.

Сьогодні Гуманітарний штаб продовжує здійснювати свою місію, допомагаючи і тим, хто через повномасштабну війну став вимушеним внутрішнім переселенцем, і постраждалим регіонам, і киянам, які наразі служать у ЗСУ та захищають нас на сході та півдні країни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]